Wyposażenie cukierni wymaga zaopatrzenia w różnego rodzaju urządzenia oraz sprzęty ułatwiające codzienną pracę, jak również obsługę klientów. Jednym z elementów cukierniczych, nieodzownych w każdym lokalu są witryny chłodnicze, które pełnią zarówno funkcjonalną, jak i estetyczną rolę.
Rodzaje witryn chłodniczych do cukierni
Witryny chłodnicze Polmarkus różnią się od siebie wielkością oraz kolorystyką, jak i wzornictwem. Wybór konkretnego modelu warto dostosować do panującego we wnętrzu lokalu klimatu, jak również wystroju, w celu uzyskania współgrającej i harmonijnej całości aranżacyjnej.
Witryny mogą przybierać różne rozmiary, z uwagi na ich przeznaczenie, jak również powierzchnię lokalu docelowego – w odniesieniu do ciast oraz tortów warto zaopatrzyć się w witrynę posiadającą duże przeszklenia, w celu zapewnienia estetycznej prezentacji oferowanych wyrobów. W odniesieniu do lodów sprawdzą się obszerne witryny, w których zmieszczą się pojemniki z wieloma smakami, wyraźnie widocznymi dla klientów.
Kluczowe zasady ekspozycji w cukierni
Witryny chłodnicze stanowią więc podstawę estetycznej ekspozycji w każdej cukierni – niezbędne staje się bowiem zapewnienie wysokiej jakości wizualnej prezentowanych wyrobów.